/
Salgsopstilling

Salgsopstilling

Beliggenhed

Udfyld med oplysning omkring ejendommens adresse. 

 

Kontantpris

Udfyld med den pris, som ejendommen skal udbydes til salg til. Prisen hentes som udgangspunkt fra indtasteren Formidlingsaftale, men du kan tilrette prisen her om nødvendigt.

Beskrivelse

I feltet Overskrift til hjemmeside skriver du den tekst, som ønskes vist som overskrift på din hjemmeside.

Ved feltet Beskrivelse til salgsopstilling skriver du den tekst, som skal vises på forsiden af salgsopstillingen som beskrivelse af ejendommen.

Sæt flueben i feltet Samme beskrivelse skal benyttes på hjemmeside, hvis beskrivelsen af ejendommen i salgsopstillingen, også skal bruges som beskrivelse af ejendommen på nettet.

Ansvarlig ejendomsmægler

I feltet Ansvarlig ejendomsmægler for dette formidlingsopdrag vælger du, hvem der er den ansvarlige ejendomsmægler for sagen.

Den medarbejder, som du vælger ved Kommissionerende mægler udskrives ingen steder. Oplysningen bruges alene til forretningens interne statistik.

Billeder

Ved afsnittet Billeder, skal du vælge de billeder, som du ønsker vist i din salgsopstilling og evt. på internettet.

 

 

 

 

 

 

 

Du skal klikke på Rediger billeder, for at kunne vælge billeder til sagen. Hvis du møder advarslen Der er ikke valgt en billedopsætning for den aktuelle sag...., skal du blot klikke ok til advarslen. Advarslen betyder, at du ikke har taget stilling til, hvilken variant af salgsopstillingen du ønsker at benytte i forhold til mængden af billeder, som ønskes vist i salgsopstillingen!

 

Klik på Billedopsætning og vælg hvor mange billeder, du ønsker vist i din salgsopstilling. Du kan vælge blandt forskellige tal fx 8 eller 15.

 

Når du har valgt en opsætning, fx en med 8 billeder, så får du vist ikoner i venstre side, som skal udfyldes med de billeder, som du gerne vil have vist i  din salgsopstilling.

 

Først skal du have hentet nogle billeder ind til din sag, som du kan vælge blandt. Dette gøres enten ved at klikke på Hent egne foto, hvor du kan browse dig frem til det sted, hvor du har gemt billeder til sagen.

Hvis du er sat op til automatisk hentning af billeder via din fotoleverandør, klikker du blot på Hent foto fra valgt leverandør og billederne indlæses på sagen i højre side.

 

Du udfylder med billeder i venstre side ved, at markere et billede i højre side og trække det med musen over i venstre side i den kasse, som du ønsker billedet indsat i.

Det billede, som du placerer i den øverste kasse, bliver vist på forsiden af salgsopstillingen og det næste billede bliver vist på den efterfølgende mulighed i salgsopstillingen for visning at et billede osv. osv.

 

Du kan få lavet en opsætning med hjælp fra os, som bevirker, at de billeder, som du vælger til visning i din salgsopstilling, også bliver overført til nettet, når du sætter din sag til salg. Det kan også være, at du har fået lavet en opsætning, hvor valg af billeder til visning på nettet sker direkte via valg hos din fotoleverandør, hvilket fx ofte gør sig gældende, hvis du benytter billeder fra esoft.

 

 

Ekstra billedsider

Der findes en side benævnt 1a, som kan anvendes i salgsopstillingen. Siden indgår ikke i den standard, du som udgangspunkt har, men med hjælp fra vores hotline, kan du få siden som vagmulighed.

Benytter du side 1 a anføres tekst til siden via feltet Fritekst til billedside 1A. Teknisk set er det tekstreference 50, som anvendes.

 

Benytter du den variant af salgsopstillingerne, hvor siden 1F indgår, kan siden udfyldes via afsnittet Tekniske oplysninger til billedside 1F.

Siden 1F indgår i følgende 2 varianter af salgsopstillingen:

Ejendommen / Vurderingsoplysninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved feltet Ejendomstype kan du skifte ejendomstypen på din sag, hvis den bør ændres. Det er kun muligt at skifte til andre ejendomstyper, som anvender samme formularer fra DE, som den oprindelig valgte ejendomstype.

Sæt kun flueben i feltet Nyopført/frastykket, hvis du vil have systemet til at beregne ejendomsværdiskat ud fra ejendommens kontantpris, i stedet for værdien anført i feltet Grundlag for ejendomsværdiskat under afsnittet Vurdering og ejendomsværdiskat.

I feltet Ejendomsnr. skal du anføre ejendommens ejendomsnummer, som bl.a. fremgår af BBR-ejermeddelelsen.

Oplysning om Kommune, Matrikel nr. og Grundareal m.m. indlæses normalt automatisk, når der hentes BBR ved oprettelse af sagen. Dobbelt klik på "linjen" for at rette i oplysningerne. Klik på Opret eller Slet øverst i indtasteren, hvis du skal oprette en matrikel m.m. manuelt eller fx slette en matrikel.

Ved Zonestatus anfører du den zonestatus, der er gældende for ejendommen: By-/Landzone eller sommerhusområde.

Ved Ejendommen må benyttes til anfører du, hvad ejendommen må benyttes til f.eks. beboelse. Det er ejendommens nuværende benyttelse, der skal angives samt hidtidige benyttelse, hvis denne afviger fra ejendommens nuværende benyttelse og dette er relevant.

Ved Byggeår og Ombygningsår anfører du, dels hvornår ejendommen er opført, og dels hvornår der er foretaget en evt. ombygning.

Ved Antal etager incl. kælder udfylder du med alle de etager, som der er i boligen. Det vil side, at er der både stueplan, 1. sal og en kælder, skal der anføres "3" i feltet.

Ved Etageplacering udfylder du med hvilken etage, dom boligen er placeret på. Er der tale om en et-planvilla, skal der stå 0 og hvis det er en ejerlejlighed på 2. sal, skal der stå 2 osv. 

Ved Antal fulde etager udfylder du med det fulde antal etager i boligen. Det vil sige, at selv om der i feltet Antal etager incl. kælder er valgt 3, er det ikke ensbetydende med, at der også skal stå 3 i dette felt!

Ved Antal rum oplyser du summen af soveværelser og stuer. Bryggers, entre m.v. må ikke tælle med som særskilte rum.

Afsnittet Hovedbygning:

Ved Bebygget angiver du ejendommens samlede areal ekskl. f.eks. et fritliggende anneks.
Hvis der i BBR-ejermeddelelsen er anført en udestue, som en integreret del af det bebyggede areal, indgår arealet her.

Ved Boligareal angiver du, hvor stort boligarealet er.

Ved Udnyttet tagetage angiver du, hvor stor en del af en evt. tagetage der er udnyttet.

Ved Kælder angiver du, hvor stor en evt. kælder er.

Ved Erhverv angiver du hvor stort et evt. erhvervsareal i selve boligen er.

Ved Udhus (integret), Garage (Integeret), Carport (integreret) og Andet (integreret) udfyldes med størrelsen på de arealer, som er integreret i hovedbygningen. Benyt fritekst-felterne Andre arealer, hvis du har behov for at skrive din egen tekst til et integreret areal fx havestue osv.

Afsnittet Andre bygninger ialt:

Her angives det samlede areal for andre bygninger, fx udhuse, garager mv.

Hvis du øsnker at oplyse om en bygningstype, som ikke findes som valgmulighed fx kostald, så anfør fritekst og areal i felterne -heraf:

Ved Bygningsarealer iflg. angiver du kilden til oplysningerne om bygningens arealer og tilhørende dato i feltet pr.

Ved Varmeinstallation oplyser du om den varmeinstallation, som fremgår af energimærkningen. Hvis det ikke længere er denne installation der benyttes fordi der f.eks. er installeret jordvarme, er det denne installation der oplyses.

Ved Vand oplyser du om vand. Oplysningerne kan du finde i kommunaleopl./ejendomsdatarapporten.

Ved Kloak oplyser du om kloakforholdet. Oplysningerne kan du finde i kommunaleopl./ejendomsdatarapporten.

 

 

 

Ved Vurderingsår anfører du årstal for den seneste ejendomsvurdering iht. formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1 nr. 4. Ejerboliger vurderes i ulige år.

Ved Ejendomsværdi anfører du den seneste offentlige vurdering.

Ved Ejerboligværdi oplyser du om der er en offentlig ejerboligværdi, f.eks. vedr. ideelle anparter.

Ved Grundværdi oplyser du, hvor stor en del af den offentlige vurdering grundværdien udgør.

Ved Evt. fradrag for forbedringer anføres værdien her.

Ved Grundskatteloftsværdi angiver du grundskatteloftværdien, der fremgår af ejendomsskattebilletten.

Ved Grundlag for ejendomsværdiskat angiver du, hvilken vurdering, der danner grundlag for beregning af ejendomsværdiskat. Beskrivelse af reglerne fremgår af standardvilkårene til købsaftalen.

Systemet udregner selv værdien til feltet Aktuel ejendomsværdiskat ud fra de anførte oplysninger på sagen.

Sæt flueben ved Ejendommen er omfattet af Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme og tinglysningsafgiftsloven, hvis tinglysningsafgiften til skøde skal beregnes ud fra ejendommens kontantpris.

 

Tilbehør

Under afsnittet Tilbehør anfører du alt løsøre, der medfølger. Hårde hvidevarer mv. anføres i det omfang det er muligt med fabrikat. Du kan enten benytte skrivefeltet eller klikke på Opret og oprette det medfølgende tilbehør som punkter. 

Købsaftalen henviser til salgsopstillingen mht. hvilke løsøre der medfølger i handlen.

 

Servitutter, byrder og planer

Ved Tingbog dateret den udfylder du med datoen for tingbogsattesten. Datoen udfyldes af sig selv, hvis du ved oprettelse af sagen har hentet tingbog.

Ved afsnittet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsninger skal du notere de servitutter, byrder, planer og andre anvendelsebegrænsinger, som har relation til ejendommen. Såfremt du ikke har tilstrækkelig plads i feltet, må du i feltet angive oplysning om, hvor oplysningerne findes, f.eks. på side 1a eller 5.

Det fremgår af Formidlingsbekendtgørelsen § 6, stk. 1, nr. 12, at der skal gives oplysning om særlige eller væsentlige begrænsninger i udnyttelsen af ejendommen i kraft af planbestemmelser (lokalplan m.v.) og servitutter m.v.

 

Alle servitutter med tekst, dato og årstal iht. tingbogsattesten skal anføres enten i afsnittet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsinger eller ved afsnittet Servitutter. Oplysning om servitutter indlæses automatisk, hvis der ved oprettelsen af sagen er hentet tingbog. Kan også oprettes manuelt i afsnittet ved at klikke på Opret.

I afsnittet Hæftelser vises en oversigt over de lån, som fremgår af tingbogen, såfremt du har bestilt en sådanne ved oprettelse af sagen.

Ved Planforhold kan du oprette oplysning om kommune- og lokalplaner m.v, hvis du ikke har valgt at anføre dem under afsnittet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsninger.

Forsikringsforhold

Ved Forsikringspræmie er baseret på vælger du, hvorfra du har oplysning om udgift til forsikring, som indgår i ejerudgiften. 

Iht. Formidlingsbekendtgørelse § 12, stk. 2 fremgår det at forsikringsudgiften kan baseres på én af følgende 4 muligheder:

  1. sælgers aktuelle forsikringsudgift
  2. et konkret tilbud
  3. et anslået tilbud baseret på offentlige tilgængelige priser fra et forsikringsselskab
  4. ejerforeningens ejendomsforsikring

Såfremt mulighed 2) eller 3) benyttes, skal du huske at oplyse, om det pågældende forsikringstilbud indeholder forbehold, herunder om det dækker svamp-, insekt- og rørskader. Disse oplysninger gives under afsnittet Forsikringstilbud.

Ved afsnittet Nuværende forsikring udfylder du, i  iht. formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 8, med oplysning om sælgers nuværende forsikring, herunder særlige forhold, f.eks. hvis ejendommen ikke er forsikret mod svamp og insekt. 

Ved Forsikringstilbud udfylder du med oplysninger omkring det forsikringstilbud, som du har modtaget til sagen.

Ved afsnittet Ejerskifteforsikring sætter du flueben ved Der foreligger tilbud på ejerskifteforsikring, så snart du har modtaget et ejerskifteforsikringstilbud. Udfyld med oplysning omkring hvem der har udarbejdet ejerskrifteforsikringstilbuddet og dokumentets dato samt den samlede præmie. Systemet sørger selv for, at dele ejerskifteforsikringspræmien, så halvdelen overføres som et kontantbehov til salgsopstillingen.

Sæt flueben ved feltet Der er givet afslag på tilbud om ejerskifteforsikring på grund af ejendommens fysiske tilstand, hvis dette er tilfældet.

Forbrugsafhængige udgifter

Under afsnittet Forbrugsafhængige udgifter skal du klikke på "linjen" og herefter klikke på Opret øverst i indtasteren, hvorefter du kan vælge hvilken type forbrugsart og tilhørende årsforbrug og udgift, som du vil oprette.

Du kan oprette alle typer forbrug, men det er kun forbrug vedr. varme, som udskrives i salgsopstillingen! 

Husk at vælge elvarme og ikke "bare" el, hvis ejendommen har elvarme, da typen el relaterer sig til husholdningsel og derfor ikke udskrives i salgsopstillingen.

Hvorledes og på hvilket grundlag varmeforbruget skal oplyses er forskellig afhængig af, om boligen er omfattet af energimærkningspligten, og om der bliver beregnet et varmeforbrug for selve boligenheden. Reglerne for, hvilke varmeoplysninger der skal gives, vil derfor i stor grad afhænge af ejendomstypen.

Ved Varmeforbrug beregnes for selve boligenheden skal du svare ja eller nej, alt efter om energimærket er beregnet på selve enheden eller ej. Ved fx ejerlejligheder og andelsboliger med vandret skel, vil der typisk skulle svares nej, da det oftest er et energimærke fore hele ejendommen der anvendes.

Ved Ejendommens primære varmekilde oplyser du, hvad den primære varmekilde er.

Svar ja eller nej til spørgsmålet Er der Supplerende varmekilde. Hvis du svarer ja, skal du bagefter ved Hvis ja, oplysninger om suplerende varmekilde oplyse, hvad den supplerende varmekilde er.

Ved Oplysningerne stammer fra anfører du, hvorfra du har oplysningerne omkring varme ved at klikke på "pilen" og vælge blandt valgmulighederne. Bemærk at dine valgmuligheder er afhængig af, om du har svaret ja eller nej til, om der er beregnet for selve boligenheden.

Ved afsnittet Øvrige bemærkninger til forbrugsafhængige udgifter kan du anføre andre relevante oplysninger vedr. forbrug, som vil udskrevet i salgsopstillingen.

Tilstandsrapport og byggeteknisk gennemgang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via feltet Er der tidligere udarbejdet byggeteknisk rapport skal du svar ja eller nej til, hvorvidt dette er tilfældet.

Ved Energimærke udfylder du med oplysningerne omkring energimærket, når dette er modtaget. Udfylder du med oplysning omkring datoen for energimærkets udløb, vil Domidont servicere dig med en advarsel, når tiden for udløb nærmer sig.

Ved Tilstandsrapport udfylder du med oplysninger omkring tilstandsrapporten, så snart denne foreligger.

Ved Elinstallationsrapport udfylder du med oplysninger omkring elinstallationsrapporten, så snart denne foreligger.

Du kan nemt via ikonet Bestilling af rapporter bestille både energimærke, tilstandsrapport, elinstallationsrapport, forsikringstilbud, alternativt forsikringstilbud og plantegning til sagen direkte via Domidont.

 

 

 

Klik på Bestilling af rapporter for at komme til bestillingsmodulet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på Ny bestilling.


Vælg hvilket forsikringsselskab du vil foretaget bestilling hos via feltet Forsikringsselskab.

Sæt flueben ved Haster, hvis det er en hastesag.

Under Rapporter sætter du flueben ved de produkter, som du ønsker at bestille.

Hvis du har særlige informationer til den byggesagkyndige kan de skrives i feltet Kommentar.

Klik på OK, når din bestilling må sendes.

 

Der er en række begrænsninger på hvilke produkter, der kan bestilles. Dette gennemgås nedenfor sammen med produkterne: 

  • Tilstandsrapport (udvidet): Produktet indeholder 1 rapport inkl. 1 fornyelse af rapporten.
    Kan ikke bestilles sammen med produktet Tilstandsrapport (basis) samt Alternativt forsikringstilbud.
    Når der skal genbestilles en fornyelse markeres både tilstandsrapport (udvidet) samt genbestilling.
  • Tilstandsrapport (basis): Produktet indeholder 1 rapport.
    Kan ikke bestilles sammen med produktet Tilstandsrapport (udvidet) samt Alternativt forsikringstilbud.
  • El-eftersynsrapport: Produktet indeholder 1 rapport.
    Kan ikke bestilles sammen med produktet Alternativt forsikringstilbud.
  • Energimærke: Produktet indeholder 1 energimærke, med bygningsgennemgang
    Kan ikke bestilles sammen med produktet Alternativt forsikringstilbud.
  • Automatmærke: Produktet indeholder 1 energimærke, uden bygningsgennemgang
    Kan ikke bestilles sammen med produktet Alternativt forsikringstilbud.
  • Plantegning: Produktet indeholder plantegning(er) af ejendommen
    Kan ikke bestilles alene eller sammen med produkterne Automatmærke eller Alternativt forsikringstilbud.
  • Alternativt forsikringstilbud: Produktet indeholder 1 tilbud på ejerskifteforsikring fra et andet forsikringsselskab end selskabet hvor rapporterne er bestilt igennem.
    Kan ikke bestilles fra samme selskab som rapporterne er bestilt igennem (kan derfor ikke bestilles sammen med øvrige produkter).

 

Det er vigtigt når der genbestilles tilstandsrapport at vælge samme forsikringsselskab som den oprindelige tilstandsrapport blev bestilt ved. Ellers vil det resulterer i ny rapportbestilling.

 

Tidsgrænse for genbestilling af rapporter er som anført nedenfor:

  • Willis og DBF: Skal bestilles inden for 5 mdr. for udløb af tilstandsrapporten.
  • FRIDA: Skal bestilles inden udløb af tilstandsrapporten.

NB. Ovenstående frister kan ændre sig og vil ikke blive ajourført, hvorfor mægler er ansvarlig for at tidsgrænserne overholdes!

 

Når den byggesagkyndige har lavet de ønskede rapporter eller forsikringselskabet har udarbejdet forsikringtilbud m.m. får du information herom via ikonet Meddelelser i Domidonts hovedbillede.

Klik på Åben.

 

 

 

Klik på Opdater, hvorefter pdf af dokumenterne automatisk gemmes på sagen og systemet udfylder selv på sagen dato og oplysninger om, hvem der har lavet rapporterne osv. osv.

Andre forhold af væsentlig betydning

Ved afsnittet Andre forhold af væsentlig betydning skal du iht. formidlingsbekendtgørelsen § 6, stk. 1 oplyses, hvis der er forhold, der har en væsentlig, betydning for ejendommen.

Der skal oplyses om forurening kortlagt på vidensniveau 1 eller vidensniveau 2, eller oplysning om lettere forurenet jord efter lov om forurenet jord, jf. stk. 3. Af stk. 3 fremgår det, at der med lettere forurenet jord menes, at ejendommen er omfattet af den generelle områdeklassificering efter lov om forurenet jord, eller der konkret er konstateret lettere forurening på ejendommen, hvilket er oplyst af kommune eller ejer.

Ved feltet Er der besluttet større istandsættelsesarbejder skal du svare ja eller nej, afhængig af situationen.

Hvis du svarer ja til ovennævnte, skal du ved feltet Hvis ja, hvilke jævnfør Formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 10 oplyse, såfremt der på en generalforsamling er besluttet større istandsættelsesarbejder, herunder oplyses om evt. finansiering heraf via feltet Evt. finansiering af istandsættelsesarbejde. Bemærk, at oplysningspligten gælder for alle ejendomstyper, og således ikke kun for f.eks. ejerlejligheder.

 

Ved afsnittet Ejendomsmægler har en væsentlig eller personlig interesse i at handlen indgås, skal du iht. LOFE § 35 og 36 oplyse din sælger, hvis du (ejendomsmægleren) har en særlig økonomisk eller personlig interesse i handlen indgås.

Hvis der i systemet svares ja til ovennævnte, indsætter systemet automatisk frasen:

Ejendomsmægleren har en væsentlig økonomisk eller personlig interesse i at handlen indgås:
Ja________, idet xx

og det oplyses, hvori interessen er.

 

Ved afsnittet Ejendomsmægleren har en væsentlig økonomisk eller personlig interesse i sælgers valg af finansiering, forsikring eller andre ydelser i tilknytning til omsætning af fast ejendom idet skal du iht. LOFE § 35 og 36 oplyse din sælger om, hvis du (ejendomsmægleren) har en særlig økonomisk eller personlig interesse i sælgers valg af finansiering, forsikring elle andre ydelser i tilknytning til omsætning af fast ejendom.

Hvis der i systemet svares ja til ovennævnte indsætter systemet automatisk frasen:

Ejendomsmægleren har en væsentlig økonomisk eller personlig interesse i sælgers valg af finansiering, forsikring eller andre ydelser i tillknytning til omsætning af fast ejendom: Ja________, idet xx

og det oplyses, hvori interessen er.


Ejerudgifter

Under afsnittet Ejerudgifter skal du iht. LOFE § 39 oplyse om ejerudgiften og jf. Formidlingsbekendtgørelsens § 12 skal ejerudgiften for det første år specificeres.

Du skal klikke på plusset for at åbne en udgift og udfylde den.

Du opretter nye ejerudgifter ved at klikke i feltet og bagefter klikke på Opret øverst i indtasteren.

Ejerudgiften omfatter bl.a. ejendomsværdiskat, som Domidont selv beregner forudsat, at du har udfyldt med beregningsgrundlaget via menupunktet Ejendommen og afsnittet Vurdering og ejendomsværdiskat.

I ejerudgiften skal du udfylde med oplysning om ejendomsskat og ejendomsforsikring. Du skal tillige oprette andre aktuelle udgifter, som køber er forpligtet til at afholde som ejer af ejendommen.

Du skal oprette ydelserne på eventuel gæld, som køber overtager uden for købesummen og sådanne andre udgifter, som påhviler ejendommen. 

Fællesudgifter til ejerforeningen skal du oprette efter fradrag af forbrugsudgifter.

Du har mulighed for, at angive en række udgifter der indgår i ejerudgiften. Hvis der er flere udgifter end der er plads til, kan flere udgifter lægges sammen og du kan evt. informere yderligere herom i fritekstfeltet på side 5 i salgsopstillingen.

Ejerpantebreve og afgiftspantebreve

Under afsnittet Ejerpantebreve og afgiftspantebreve anfører du hovedstolen på tinglyste eksisterende ejerpantebreve og afgiftspantebreve, som det er muligt for køber at overtage/opnå stempelrefusion (afgiftsfritagelse) på.

Udgangspunktet i købsaftalens standardvilkår er, at køber overtager sælgers ejerpantebreve og afgiftspantebreve, hvis det er muligt, medmindre andet er aftalt.

En undtagelse hertil er ejerpantebrev(e) og/eller afgiftspantebrev(e), som har pant i flere ejendomme. Sådanne ejerpantebreve og afgiftspantebreve anføres ikke, idet de ikke (jf. standardvilkårene) overtages af køber.

Ejerpantebrev(e), der er tinglyst som sikkerhed til ejerforeningen, medtages ikke under dette punkt, idet oplysningen allerede fremgår af salgsopstillingen i afsnittet "Ejendomsdata" under overskriften "Ejerforeningsforhold".

Der er kun plads til anførelse af henholdsvis 2 ejerpantebreve og afgiftspantebreve, så er der flere end 2 af nævnte, må hovedstolene slås sammen eller du må på anden vis "skrive dig ud af det".

Kontantbehov

Under Kontantbehov skal du iht. Formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 14, gøre køber opmærksom på, at der vil være udgifter i forbindelse med handlen, herunder evt. udgifter til købers egne rådgivere, f.eks. juridiske rådgivere og bygningssagkyndige, udgifter til tinglysning af skøde og pantebreve samt udgifter til finansiering, herunder kurssikring og bankgarantistillelse.

Du oprettet kontantbehov ved at klikke i feltet og herefter klikke på Opret øverst oppe i indtasteren.

Der skal være anført et beløb samt flueben i feltet Medtages, for at udgiften udskrives i salgsopstillingen.

Det er ikke et egentlig krav, at oplyse køber om købers kontantbehov ved købet, men alene et krav om, at køber skal gøres opmærksom på, at køber skal forvente, at der vil være udgifter til de ovennævnte forhold i forbindelse med handlen. Sæt derfor flueben under afsnittet Der er ikke indeholdt følgende i kontantbehov ved køb: (udløser frase i salgsopstilling) ved de valgmuligheder, som du vælger ikke at anføre under Kontantbehov.

Da kontantbehovet anses for en vigtig oplysning for køber, er der i afsnittet indsat følgende faste oplysninger, som skal udfyldes med et beløb:

  • Købers andel af ejerskifteforsikring (skal kun oplyses hvis HE-ordning benyttes). Systemet indsætter selv halvdelen af den præmie, som du ved afsnittet Forsikringsforhold har anført som præmie.
  • Andre oplagte valgmuligheder er forudoprettet, men udskrives kun, hvis du angiver et beløb og sætter flueben ved Medtages.

Du skal ikke oprette følgende under Kontantbehov, da systemet selv udregner disse:

  • Kontantpris/udbetaling
  • Tinglysningsafgift skøde

Ved afsnittet Andet har du et fritekstfelt, hvor du evt. selv kan anføre en tekst vedr. kontantbehov.

Gæld uden for købesummen

Under afsnittet Gæld uden for købesummen anfører du gæld udenfor købesummen, som skal overtages af køber. Beløbet indgår ikke i kontantomregningen. Køber har kun pligt til at overtage gælden, hvis den fremgår af dokumenter, som du udleverer til køber senest i forbindelse med købers underskrift på købsaftalen.

Ved ejerlejligheder skal du ikke oplyse gælden, men der skal henvises til relevante dokumenter, jf. Formidlingsbekendtgørelsens § 7, 2. pkt.

Eksempler på gæld uden for købesummen kan være:

  • Vejgæld, kloakgæld eller lignende, som opkræves over ejendomsskattebilletten.
  • Det kan også være den forholdsmæssige andel af gælden, som påhviler en ejendom via medlemskab af et vandværk, en grundejerforening, en antenneforening eller lignende.

Beregning af brutto/netto

Sæt flueben ved Anvend standardfinansiering, hvis systemet skal beregne denne på sagen.

Det er frivilligt om du vil benytte standardfinansiering. Hvis der slet ikke kan opnås belåning f.eks. ved kolonihuse, bør du ikke benytte feltet Anvend standardfinansiering.

Ved feltet Oplysning til standardfinansiering skal du oplyse, hvis du har forbehold til standardfinansieringen som fx:

  • Hvis der f.eks. ikke kan opnås maksimal realkreditbelåning, fx på en ejerlejlighed pga. reduktion for sikkerhed til ejerforeningen, skal det oplyses...



Ved afsnittet Ejendomsmægleren kan dog henvise til, kan du anføre en fritekst, som vil blive udskrevet i salgsopstillingen ved afsnittet "Særlige oplysninger vedr. finansiering" efter teksten "Ejendomsmæglerene kan dog henvise til".

Oplysninger om eksisterende lån

Via afsnittet Kreditforeninger kan du hente restgæld på sælgers lån via e-nettet.

Udfylde med oplysning om lånets ejendomsnummer, ejendomsident eller pantnr. samt kontrolkode og klik på Hent restgæld.

Nedenstående kombinationer er en forudsætning for, at der kan trækkes restgældsoplysninger hos de nævnte realkreditinstitutter:

Vigtig viden: 

Vedr. Danske Kredit lån

  • Danske Bank har valgt at konvertere alle lån over til Realkredit Danmark. Det kan derfor ikke lade sig gøre at trække restgældsoplysninger via Danske Kredit. 
  • Alle kunder, som har fået konverteret et lån, har fået tilsendt nyt pantnummer + kontrolkode på det nye lån hos Realkredit Danmark. 

Vedr. Totalkredit og Nykredit

  • Der forespørges ofte på restgældsoplysninger hos Nykredit, når der reelt er tale om et Nykredit-formidlet Totalkreditlån.
  • Har et lån et løbenummer på 2-3 karakterer vil der højst sandsynligt være tale om et Totalkreditlån og ikke et Nykredit lån (som har 4 karakterer i kontrolkoden).
  • Det er lånets løbenr., som skal anvendes som kontrolkode, hvorfor dette kan vær fx 01, 02 eller 03 osv. 

Vedr. BRFkredit

  • Når et BRF lån fejler, skyldes det i langt de fleste tilfælde, at der er tilknyttet en Boligkredit til realkreditlånet. Denne kombination spærrer automatisk for træk af restgældsoplysningen, som skal hentes via BRFs kundeservice.

Når du har hentet restgæld via e-nettet listes lånene under afsnittet Prioriteter. Herfra kan du dobbelt klikke på hver enkelt lån og se flere oplysnigner om lånet og evt. rette i oplysningerne. 

Ved hentning af restgæld gemmer Domidont selv restgældskvitteringen i Sagens dokumenter.

Felterne Ubenyttet afgiftsgrundlag, heraf ejerpantebrev og Tinglystsikkerhed skal du som udgangspunkt ikke udfylde, med mindre du skal lave en finansieret handel baseret på nyfinansiering. Oplysningerne i felterne bruges til beregning af stempelrefusion på de nye lån.

Der er spærret for, at du kan lave en købsaftale baseret på nyfinansiering!

Salgsopstilling side 5

Den tekst, som du anfører under afsnittet Salgsopstilling side 5, udskrives på side 5 i DE´s salgsopstilling, som oftest er den sidste side i salgsopstillingen.

Du skal bruge feltet ved behov, til at anføre andre oplysninger om ejendommen. Afsnittet kan også benyttes til de oplysninger, som der evt. ikke har været nok plads til at oplyse om, andre steder i DE´s formular.

Afsnittet må udelukkende benyttes til oplysninger, der vedrører den pågældende ejendom og ikke til f.eks. anden markedsføring.

Related content

Salgsopstilling til andelsboliger
Salgsopstilling til andelsboliger
More like this
Købsaftalegrundlag
Købsaftalegrundlag
More like this
Formidlingsaftale og salgsbudget
Formidlingsaftale og salgsbudget
More like this
Indtasterne
Indtasterne
More like this
Annoncering
Annoncering
More like this
Købsaftale og salgsprovenu
Købsaftale og salgsprovenu
More like this