/
Salgsopstilling til andelsboliger

Salgsopstilling til andelsboliger


Beliggenhed

Udfyldes med oplysning omkring ejendommens adresse. Klik på krakkort, overfør koordinator, gem kort, herefter bliver koordinatorne for adressen overført til indtasteren og krakkortet vises i salgsopstillingen.


Beskrivelse

I feltet Overskrift til hjemmeside skriver du den tekst, som ønskes vist som overskrift på din hjemmeside.

Sæt flueben i feltet Samme beskrivelse skal benyttes på hjemmeside, hvis beskrivelsen af ejendommen i salgsopstillingen, også skal bruges som beskrivelse af ejendommen på nettet.

Ved feltet Beskrivelse til salgsopstilling skriver du den tekst om ejendommen, som skal vises på forsiden af salgsopstillingen og på nettet såfremt det vælges.


Ansvarlig ejendomsmægler

I feltet Ansvarlig ejendomsmægler for dette formidlingsopdrag vælger du, hvem der er den ansvarlige ejendomsmægler for sagen. jf. LOFE § 39 stk. 1 fremgår det, at det skal oplyses i salgsopstillingen, hvem der er ansvarlig mægler for sagen.

Den medarbejder, som du vælger ved Kommissionerende mægler udskrives ingen steder. Oplysningen bruges alene til forretningens interne statistik.

Billeder

Billeder Her skal du vælge de billeder/billedeopsætning, som du ønsker vist i din salgsopstilling og evt. på internettet.








Du skal klikke på Rediger billeder, for at kunne vælge billeder til sagen. Hvis du møder advarslen Der er ikke valgt en billedopsætning for den aktuelle sag...., skal du blot klikke ok til advarslen. Det betyder at du ikke har taget stilling til hvilken variant af salgsopstillingen du ønsker, i forhold til mængden af billeder der skal udskrives i salgsopstillingen!

Klik på Billedopsætning og vælg hvor mange billeder, du ønsker vist i din salgsopstilling. Du kan vælge blandt forskellige opsætninger antal billeder fx 8 eller 15.

Når du har valgt en opsætning, fx en med 8 billeder, så får du vist ikoner i venstre side, som skal udfyldes med de billeder, som du gerne vil have vist i  din salgsopstilling.




Først skal du have hentet nogle billeder ind til din sag, som du kan vælge blandt. Dette gøres enten ved at klikke på Hent egne foto, hvor du kan browse dig frem til det sted, hvor du har gemt billeder til sagen.

Hvis du er sat op til automatisk hentning af billeder via din fotoleverandør, klikker du blot på Hent foto fra valgt leverandør og billederne indlæses på sagen i højre side.


Du udfylder med billeder i venstre side ved, at markere et billede i højre side og trække det med musen over i venstre side i den kasse, som du ønsker billedet indsat i.


Det billede, som du placerer i den øverste kasse, bliver vist på forsiden af salgsopstillingen og det næste billede bliver vist som første billede på billedsiden (side 2) i salgsopstillingen, osv. osv.




Hvis du møder advarslen Billedet kan ikke placeres her på grund af uoverensstemmelse med højde/bredde forholdet....., skal du blot klikke Ja til advarslen. Dette betyder at det valgte billede lige skal beskæres først, før end billedet passer ind i fotofeltet på billedsiderne.




For at beskære billedet er det bedst at sætte markøren nede i højre hjørne af billedet og trække op mod venstre hjørne, klik herefter beskær foto, herefter bliver billedet beskåret. Når du klikker Ok og højde/bredde nu passer ind, så vil billedet selv hoppe ind på den før valgte position. 








Du kan få lavet en opsætning med hjælp fra os, som bevirker, at de billeder, som du vælger til visning i din salgsopstilling, også bliver overført til nettet, når du sætter din sag til salg. Det kan også være at du har fået lavet en opsætning, hvor prioritering af billedvisningen på nettet sker direkte via din fotoleverandør. Hvilket f.eks. ofte gør sig gældende hvis du benytter e-soft som fotoleverandør.



Ekstra billedsider

Der findes en side benævnt 1A, som kan anvendes i salgsopstillingen. Siden indgår ikke i den standard, du som udgangspunkt har, men med hjælp fra vores hotline, kan du få siden som valgmulighed.


Benytter du side 1A anføres tekst til siden via feltet Fritekst til billedside 1A. Teknisk set er det tekstreference 50, som anvendes.



Fritekst til billedside 1D (udskrives kun hvis du benytter ekstra billedside 1D):




Benytter du den variant af salgsopstillingen, hvor siden 1F indgår, kan siden udfyldes via afsnittet Tekniske oplysninger til billedside 1F.

Siden 1F indgår i følgende 2 varianter af salgsopstillingen:

OBS. Herudover skal der også vælges en udskrifttype med ekstra billeder, før ens salgsopstillingen skal udskrives med de ekstra sider. Dette gøres helt ude i annonceringsindtasteren. 

Ejendommen / Andelsboligforeningen





Ved feltet Ejendomstype kan du skifte ejendomstypen på din sag, hvis den bør ændres. Det er kun muligt at skifte til andre ejendomstyper, som anvender samme formularer fra DE (F.eks. andelsbolig eller andelsboligprojekt, som den oprindelig valgte Ejendomstype.

I feltet Ejendomsnr. skal du anføre ejendommens Ejendomsnummer, som bl.a. fremgår af BBR-ejermeddelelsen. Der er ikke noget BFE-nr. på andelsboliger.

BFE-nr. overføres eller kan aflæses i tingbogen (moderejendommen hvis der ikke er for selve andelen), når denne hentes via e-nettet. BFE er en forkortelse af ”Bestemt Fast Ejendom”, som anvendes til en entydig identifikation af en bestemt fast ejendom. BFE-nr. tildeles tillige ejerlejligheder og bygninger på fremmed grund.

Oplysning om Kommune, Matrikel nr. og Grundareal m.m. indlæses normalt automatisk, når der hentes BBR ved oprettelse af sagen. Dobbelt klik på "linjen" for at rette i oplysningerne. Klik på Opret eller Slet øverst i indtasteren, hvis du skal oprette en matrikel m.m. manuelt eller fx slette en matrikel.

Ved Andel nr. oplyses det nummer boligen har i foreningen

Ved Zonestatus anfører du den zonestatus, der er gældende for ejendommen: Byzone, Landzone eller Sommerhuszone.

Ved Ejendommen må benyttes til anfører du, hvad ejendommen må benyttes til f.eks. beboelse. Det er ejendommens nuværende benyttelse, der skal angives samt hidtidige benyttelse, hvis denne afviger fra ejendommens nuværende benyttelse og dette er relevant.

Ved Byggeår og Ormbygningsår anfører du, dels hvornår ejendommen er opført, og dels hvornår der er foretaget en evt. ombygning.

Ved Antal etager incl. kælder udfylder du med alle de etager, som der er i boligen. Det vil side, at er der både stueplan, 1. sal og en kælder, skal der anføres "3" i feltet.

Ved Etageplacering udfylder du med hvilken etage, dom boligen er placeret på. Er der tale om en et-planvilla, skal der stå 0 og hvis det er en ejerlejlighed på 2. sal, skal der stå 2 osv. 

Ved Antal fulde etager udfylder du med det fulde antal etager i boligen. Det vil sige, at selv om der i feltet Antal etager incl. kælder er valgt 3, er det ikke ensbetydende med, at der også skal stå 3 i dette felt såfremt kælderen F.eks. ikke er fuld kælder under!

Ved Antal rum oplyser du summen af soveværelser og stuer. Bryggers, entre m.v. må ikke tælle med som særskilte rum.

Afsnittet Arealer

Hovedbygning foldes ud på plusknappen hvorefter der så skal skrives i felterne.

Ved Bebygget angiver du ejendommens samlede areal ekskl. f.eks. et fritliggende anneks.
Hvis der i BBR-ejermeddelelsen er anført en udestue, som en integreret del af det bebyggede areal, indgår arealet her.

Ved Udnyttet tagetage angiver du, hvor stor en del af en evt. tagetage der er udnyttet.

Ved Kælder angiver du, hvor stor en evt. kælder er.

Ved Erhverv angiver du hvor stort et evt. erhvervsareal i selve boligen er.

Ved Boligareal iflg. BBR angiver du, hvor stort boligarealet er.

Ved Udhus (integreret), Garage (integreret), Carport (integreret), Andet (integreret) og loftrum udfyldes med størrelsen på de arealer, som er integreret i hovedbygningen. Benyt fritekst-felterne Andre arealer, hvis du har behov for at skrive din egen tekst til et integreret areal fx havestue osv.

Ved kolonnerne Andre angives andre fritliggende bygninger F.eks. udhuse, garager mv.

Oplysninger om andelen 













Afsnittet Andelsboligforening

Ved Andelsforening

Luppen henter de oprettede/gemte andelsboligforeninger med hver deres oplysninger, når en bestemt forening hentes ind er det med data der er gemt på den pågældende forening.

Blyanten henter den pågældende andelsboligforening frem til redigering


Ved Anvendt vurderingsprincip angives hvilket princip der er anvendt. Oplysningen indhentes fra nøgleoplysningsskemaet og/eller regnskab. Iht. formidlingsbekendtgørelsen § 31, stk. 1 nr. 7 skal det oplyses, hvilket princip i andelsboliglovens § 5, stk. 2. litra a-c, der er benyttet til opgørelse af andelsværdien.

  • Anskaffelsesprisen
  • Valuarvurdering, eller
  • Den offentlige vurdering.

Pr. Det er ikke et krav at give denne oplysning, har man ikke oplysningen til rådighed udfyldes feltet med

  • Ej oplyst

Modsatvis har man oplysningen til rådighed, oplyses datoen for det vurderingsprincip der er benyttet.

Værdi iflg. anv. vurderingsprincip Iht. formidlingsbekendtgørelsen § 31, stk. 1 nr. 8 skal værdien i henhold til det valgte vurderingsprincip angives. Oplysningerne indhentes fra nøgleoplysningsskemaet og/eller fra regnskabet.


Når den pågældende andelsboligforening er hentet, udfyldes de relevante oplysninger for selve andelsboligforeningen i hvert deres afsnit.

Forening:

Her angives alle relevante oplysninger om selve foreningen, antal boliger, beskrivelse af foreningen, vurderingsprincippet fletter her til/ her fra, oplysning om foreningens pengeinstitut mv.


Andelen:

Her angives oplysninger om selve andelen, fællesfaciliteter (vaskekælder, fælleshus eller lign.), teknisk pris iht. nøgleoplysningsskemaet, fordelingstal (hvilken fordelingsnøgle boligafgiften fordeles efter vil som hovedregel fremgå af vedtægterne), brugsret, fremleje, husdyr, regnskabs- og budgetperiode mv.   


Foreningens lån og gæld:

Oplysninger om andelsboligforeningens lån og gæld i ejendommen gæld  er oplyses om foreningens lån og finansielle aftaler (f.eks. renteswaps), herunder type, restgæld, hvorvidt der afdrages på gælden, rentetilpasning, afdragsfrihed, personlig hæftelse (Pro rata, Solidarisk, Ingen eller Ej oplyst), vilkår mv.

Oplysningerne om foreningens lån fremgår, som udgangspunkt, af regnskabet og nøgleoplysningsskemaet.


Forespørgselsskema:

Dette er et forespørgselsesskema/andelsboligskema til hvilke punkter der ønsker besvarelse af, der kan enten vælges alle afsnit eller selv vælges udvalgte afsnit og tilhørende underpunkter.

Hvilke dokumenter der ønskes en kopi af, igen kan der vælges alle dokumenter eller kun udvalgte dokumenter, her også mulighed for skriv selv såfremt der måtte være andre dokumenter end de anførte der kan vinges af.

Et skriv selv fritekstfelt til supplerende spørgsmål (afsnit 9)









Afsnittet Energimærke HUSK! Der skal annonceres med energimærkningskarakter, hvis ejendommen er omfattet reglerne om  energimærkning. Såfremt ejendommen ikke er omfattet reglerne vælges der i formidlingsaftalen afsnit 8 nej til dette, hvorefter afsnittet om energimærke vises således.


Ved energimærker i etagebyggeri er det foreningen der søger for et energimærke for bygningen/bygningerne, såfremt andelsboligen er fritliggende, dobbelt-, kæde- eller rækkehus er det pr. d. 01.01.2016 den enkelte andelshaver der er pligtig for udarbejdelse af energimærket for den pågældende bolig (der kan godt stadig findes gyldige samlede energimærker udarbejdet før denne dato). 

  • Udarbejdet vinges af såfremt det er tilfælde, hvis ejendommen er omfattet reglerne men endnu ikke udarbejdet, fremkommer teksten: Foreligger ikke endnu.
  • Dato for udarbejdelse og udløb jf. energimærkets forside.
  • Energimærkningskarakteren fra A2020 - G anføres


Afsnittet Fordelingstal og brugsret

Denne andels fordelingstal vedr. foreningens formue (Z14): Her angives efter hvilken fordelingsnøgle foreningens formue fordeles, dette kan være den samme fordelingsnøgle som under Denne andels fordelingstal vedrørende boligafgiften, eller det kan være en anden fordelingsnøgle F.eks. et administrativt fordelingstal boligafgiften som oftest fordeles herefter. Oplysningerne vil som hovedregel fremgå af vedtægterne.

Ved Bemærkninger til boligafgiftens fordeling angives evt. bemærkninger til feltet "Fordelingstal vedr. boligafgiften", F.eks. Fordelingstallet er fastsat ud fra indeværende regnskabsårs fordeling. Sker der ændringer i fastsættelsen af fordelingstallet skal det ligeledes angives her!                                          Man skal være opmærksom på, at boligafgiften kan være beregnet således, at en del af den er beregnet i forhold til indskuddet og del i forhold til antal andele.

Ved Brugsret til oplyses om der til andelen medfølger brugsret til f.eks. et loftsrum, kælderrum mv.

Ved Supplerende brugsret til her anføres også såfremt der er eksklusiv brugsret til en "lukket" have eller lignende, hvilket kan være tilfældet ved en forening bestående af dobbelt-, kæde- eller rækkehuse.

Ved Fællesfaciliteter hvis der er adgang til fælles cykelkælder, generelt faciliteter der ikke er eksklusiv brugsret til eller faciliteter der ligger ud over de fortrykte bokse der kan vinges af i.

Inventar og løsøre

Ved Inventar oprettes linjer ved klik på det grønne plus særligt tilpasset inventar der medfølger i handlen f.eks. indbyggede hvidevarer hvor fabrikat oplyses i det omfang det er muligt.

En huskeregel til "særlig tilpasset inventar i salgsopstillingen jf. andelsboliglovens § 5, stk. 12, er alt det inventar der hænger fast/er fastnaglet hvis boligen vendes på hovedet og rystes.                                                                                                                                                                  Prisen herfor er inkluderet i købsprisen for andelen.


Obs. feltet udskrives ikke i salgsopstillingen: Oplysning om særligt tilpasset inventar udarbejdet af xxx den: xxx 


Ved Løsøre oprettes linjer ved tryk på det grønne plus til løsøre som køber kan tilkøbe udenfor købesummen, køber er ikke forpligtet til at tilkøbe løsøre jf. andelsboliglovens § 5, stk. 12. I linjen til løsøret angives antal, type, mærke, evt. bemærkning (F.eks. alder) samt prisen (uanset om denne er kr. 0).

Vedligehold der påhviler andelshaveren eller andelsboligforeningen udskrives ikke i salgsopstillingen, men overføres til overdragelsesaftalen.  

Servitutter, byrder og planer

Ved Tingbog dateret den udfylder du med datoen for tingbogsattesten. Datoen udfyldes af sig selv, hvis du ved oprettelse af sagen har indhentet tingbog via e-nettet/rettes også ved efterfølgende hentning for opdatering af tingbogen.


Ved afsnittet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsninger er et fritekstfelt til ordlyden heraf, evt. en begrænsning som har relation til ejendommen. Såfremt der ikke er tilstrækkelig plads i feltet kan angive oplysning om der henvises til F.eks. side 1a eller 5.

Det fremgår af Formidlingsbekendtgørelsen § 6, stk. 1, nr. 12, at der skal gives oplysning om særlige eller væsentlige begrænsninger i udnyttelsen af ejendommen i kraft af planbestemmelser (lokalplan m.v.) og servitutter m.v.


Alle servitutter anføres jf. tingbogsattesten med tekst, dato og årstal i fritekstfeltet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsninger eller oprettes manuelt ved klik på opret/grønt plus i afsnittet Servitutter.


I afsnittet Hæftelser anføres lån fra andelsboligbogen, hvilken låntype lånet er f.eks. pengeinstitutlån, hvem der er kreditor f.eks. Danske Bank, hovedstolen, lånets rentesats oplyses. Hvis det er et lån med variabel rente, oplyses den rente, der pt. er gældende.


Ved Planforhold kan du oprette oplysning om kommune- og lokalplaner m.v, hvis du ikke har valgt at anføre dem under afsnittet Servitutter, byrder og andre anvendelsesbegrænsninger.

Forsikringsforhold

Nuværende forsikring: iht. formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 8, angives navnet på andelsboligforeningens forsikringsselskab samt policenummer.


Dækning Afkrydsningsfelter til angivelse af hvorvidt andelsboligforeningens forsikring er forsikret mod hhv. svamp (ja / nej), insekt (ja / nej) og rørskade (ja, uvidet / ja / nej). Oplysningerne fremgår af andelsboligforeningens forsikringspolice.

Forbehold: Her oplyses om evt. forsikringsforbehold, er der forbehold skal de oplyses tydeligt, disse vil være anført i andelboligforeningens forsikringspolice såfremt der er forbehold der ikke er forsikret.

OBS. For andele indgår forsikringspræmien i boligafgiften, dækker ud over ovenstående valgte brand- og husejerforsikring

Forbrugsafhængige udgifter



Under afsnittet Forbrugsafhængige udgifter skal du klikke på "linjen" og herefter klikke på Opret øverst i indtasteren, hvorefter du kan vælge hvilken type forbrugsart og tilhørende årsforbrug og udgift, som du vil oprette.

Du kan oprette alle typer forbrug, men det er kun forbrug vedr. varme, som udskrives i salgsopstillingen! Husk at vælge elvarme og ikke "bare" el, hvis ejendommen har elvarme, da typen el relaterer sig til husholdningsel og derfor ikke udskrives i salgsopstillingen.

Hvorledes og på hvilket grundlag varmeforbruget skal oplyses er forskellig afhængig af, om boligen er omfattet af energimærkningspligten, og om der bliver beregnet et varmeforbrug for selve boligenheden. Reglerne for, hvilke varmeoplysninger der skal gives, vil derfor i stor grad afhænge af ejendomstypen.

Ved Varmeforbrug beregnes for selve boligenheden skal du svare ja eller nej, alt efter om energimærket er beregnet på selve enheden eller ej. Ved andelsboliger med vandret skel, vil der typisk skulle svares nej, da det oftest er et energimærke fore hele ejendommen der anvendes. Hvor imod sælger selv har pligt til at få udarbejdet et selvstændigt energimærke for andele der er fritliggende/rækkehuse.

Ved Ejendommens primære varmekilde oplyser du, hvad den primære varmekilde er.

Er der Supplerende varmekilde Hvis der svares ja til at der er en supplerende varmekilde, skal det efterfølgende oplyse om det f.eks er en brændeovn, varmepumpe mv.


Ved Oplysningerne stammer fra anfører du, hvorfra du har oplysningerne omkring varme ved at klikke på "pilen" og vælge blandt valgmulighederne. Bemærk at dine valgmuligheder er afhængig af, om du har svaret ja eller nej til, om der er beregnet for selve boligenheden. F.eks. andel i etagebyggeri med nej i varme forbruger er beregnet for selve boligenheden, vil listen se således ud.

Hvis andelen f.eks. er et rækkehus og derfor en selvstændig boligenhed hvor der skal udarbejdes eget energimærke, vil der komme muligheden det beregnede varmeforbrug jf. ejendommens energimærke, samt linjerne omkring foreningens fællesudgifter udgå.


Ved afsnittet Øvrige bemærkninger til forbrugsafhængige udgifter kan du anføre andre relevante oplysninger vedr. forbrug, som vil blive udskrevet i salgsopstillingen.

Andre forhold af væsentlig betydning


Her anføres Andre forhold af væsentlig betydning såfremt det er relevant iht. formidlingsbekendtgørelsen § 6, stk. 1, det skal oplyses hvis der er forhold, der har en væsentlig, betydning for andelen, andelsboligforeningen mv.

  • Der skal oplyses om forurening kortlagt på vidensniveau 1 eller vidensniveau 2, eller oplysning om lettere forurenet jord efter lov om forurenet jord, jf. stk. 3. Af stk. 3 fremgår det, at der med lettere forurenet jord menes, at ejendommen er omfattet af den generelle områdeklassificering efter lov om forurenet jord, eller der konkret er konstateret lettere forurening på ejendommen, hvilket er oplyst af kommune eller ejer.

F.eks. Da ejendommen er beliggende i i byzone, er ejendommen områdeklassificeret som lettere forurenet. Lettere forurenet er forurening, som ligger over et defineret mindstekriterium men under kriterierne for kortlægning som forurenet.


  • såfremt den hidtidige benyttelse adskiller sig fra den nuværende benyttelse, jf. bekendtgørelsen § 31, stk. 1, nr. 4,
  • såfremt der er evt. indestående lån, der skal overtages
  • bestemmelser i henhold til lokal- eller regionsplan af betydning for ejendommens beboere,
  • såfremt der er andre forhold af væsentlig betydning.
  • Såfremt nærmere anviste personer har forkøbsret til andelen i henhold til lov eller vedtægter.



I afsnittet Ejendomsmæglerens økonomiske og/eller personlige interesse, skal du jf. LOFE § 35 og 36 oplyse din sælger, hvis du (ejendomsmægleren) har/ikke har (og svare ja/nej) en særlig økonomisk eller personlig interesse i handlen indgås.

Det samme gør sig gældende ved mæglerens interesse i sælgers valg af finansiering, forsikring eller andre ydelser i tilknytning til omsætning af fast ejendom.

Hvis der i systemet svares ja til begge ovennævnte, indsætter systemet automatisk frasen:


Ejendomsmægleren har en væsentlig økonomisk eller personlig interesse i at handlen indgås, idet:
Ja________, idet (og det oplyses, hvori interessen er i skriv selv feltet f.eks et familiemedlems ejendom).


Ejendomsmægleren har en væsentlig økonomisk eller personlig interesse i sælgers valg af finansiering, forsikring eller andre ydelser i tilknytning til omsætning af fast ejendom idet: 

Ja________, idet (og det oplyses, hvori interessen er i skriv selv feltet f.eks et banksamarbejde).

Boligydelse


Boligydelse opgøres selvstændigt idet disse oplysninger jf. LOFE, er så væsentlige at de skal oplyses særskilt. Således at det tydeligt fremgår hvilke omkostningerne der er forbundet med at bebo andelen.

Boligafgift angives som boligafgift i kr. og pr. år.

Fællesantenne, Kabel-tv og Internet Foreningen kan ikke længere forlange/forpligte en andelsbolig til at betale til og modtage fælles internet og tv-forsyning. Andelen kan dog stadig komme til at betale faste omkostninger til selve driften af anlægget m.m. Det forventes at beløbet er indeholdt boligydelsen, såfremt dette ikke er tilfældet medtages beløbet her.

Feltet medtages kun i salgsopstillingen hvis der i systemet, er angivet at der skal medtages et beløb.

Beløbet skal kun overføres til overdragelsesaftalens afsnit 5, hvis beløbet skal betales til foreningen.


Herudover kan der på det grønne plus oprettes frie tekstfelter til angivelse af øvrige årlige udgifter, der indgår i beregningen af boligydelsen, f.eks. ydelse på evt. gæld der overtages udenfor købesummen kan medtages her.

De frie tekstlinjer kan både indeholde beløb der skal betales til foreningen, jf. overdragelsesaftalens afs. 5, samt øvrige beløb der betales til andre end foreningen f.eks. antenneforening, renovation til kommunen mv. (der IKKE skal overføres til overdragelsesaftalens pkt. 5).

Alle beløb oplyses med den årlige udgift, du kan både anvende feltet Antal rater + Beløb pr. rate Beregnet boligydelse eller blot indskrive boligydelsen som en samlet Ydelse pr. år.

Tomme linjer der ikke er udfyldt udgår i udskriften, og den efterfølgende tekst rykker automatisk op i salgsopstillingen.



Samlede boligydelser: Udgiften angives i kr. for 1. års samlede boligydelse

Boligafgift stammer fra: Det dokument hvoraf boligafgiften for andelen fremgår, f.eks. "nøgleoplysningsskema", "seneste årsregnskab" eller "besvarelse fra foreningen". 

Ejerpantebreve

I afsnittet Ejerpantebreve anføres hovedstolen på tinglyste eksisterende ejerpantebreve i andelsboligen, som det er muligt for køber at overtage med mindre andet er aftalt.


En undtagelse hertil er ejerpantebrev(e) der har pant i flere ejendomme, disse ejerpantebreve anføres ikke, idet de ikke kan overtages af køber.


Hovedstol Ejerpantebrev 1:   kr. xxx.xxx,xx               Ejerpantebrev 2:   kr. xxx.xxx,xx

Der er kun plads til anførelse af hhv. 2 ejerpantebreve, hvorfor der ved pladsmangel må ligges hovedstolene sammen, eller på anden vis "skrive sig ud af det".


Maksimalpris og købspris

Maksimalpris og købspris Under dette punkt specificeres maksimalpris/overdragelsessum ekskl./inkl. aftale om køb af løsøre. Rækkefølgen af oplysningerne svarer til rækkefølgen i den fælles overdragelsesaftale, der kan i alle felter indsættes både positive og negative beløb.

Kontantpris: Beløbet som ejendommen udbydes til.

Andel i foreningens formue, jf. Her angives værdien af andelen i foreningens formue, jf. andelsboliglovens § 5, stk. 1. Er denne ikke oplyst i Nøgleoplysningensskemaet og/eller regnskab, må ejendomsmægleren selv beregne denne ud fra det vurderingsprincip som anvendes i andelsboligforeningen (andelsboliglovens § 5, stk. 2, a), b) eller c)).


Forbedringer i andelen og/eller Særligt tilpasset inventar Den samlede (nedskrevne) værdi af forbedringer og særligt tilpasset eller installeret inventar i andelen, som fremgår af specifikationen/vurderingsrapport jf. andelsboliglovens § 5, stk. 12-13. Den nuværende værdi af forbedringerne angives her, idet et evt. nedslag i maksimalprisen angives i feltet nedenfor ”Prisnedslag i forhold til maksimalprisen”. Særligt tilpasset inventar, der ejes af foreningen, indgår til kr. 0.

Forbedringer i andelen og særligt tilpasset inventar jf. formidlingsbekendtgørelsen anvendes oplysningerne fra "Nøgleoplysningsskema om andelsboligen til salg" når dette foreligger, systemet laver selv udregningen.

Tillæg/fradrag for andelens vedligeholdelsesmæssige stand jf. Her angives tillæg/fradrag for andelens vedligeholdelsesmæssige stand jf. specifikationen/vurderingsrapporten jf. ABL § 5, stk. 1. Det er den nuværende værdi af vedligeholdelsesstanden der angives, evt. nedslag i maksimalprisen angives i feltet nedenfor ”Prisnedslag i forhold til maksimalprisen”.

Fradrag for mangler jf. Der anføres et fradrag for mangler i andelsboligen, som fremgår af specifikationen/vurderingsrapporten.


Maksimalpris Her angives den samlede maksimalpris, det er et krav jf. bekendtgørelsens § 31, stk. 1, nr. 1, at opgørelsen over og maksimalprisen fremgår af salgsopstillingen:

Andelsværdi + forbedringer + inventar +/- vedligeholdelsesstand - mangler = Maksimalpris

Prisnedslag i forhold til maksimalprisen (årsag angives nedenfor) Her angives et evt. nedslag i maksimalprisen der enten kan være angivet af ejendomsmægleren på forhånd, jf. vurderingen i formidlingsaftalen, markedsvilkårene gør at andelen ikke kan sælges for maksimalprisen jf. andelsboliglovens § 5, men må sælges for en lavere pris i stedet. Såfremt andelen udbydes til "sælgers pris", jf. formidlingsaftalens pkt. 4, vil nedslaget udgøre differencen mellem maksimalprisen og sælgers pris.

Da der er tale om et nedslag i maksimalprisen, skal det altid være et negativt tal der indsættes i dette felt, da beløbet skal trækkes fra.

I hvilken post (formueandelen, forbedringer, særligt tilpasset inventar) nedslaget foretages, oplyses i købsaftalen.

I fritekstfeltet kan anføres yderligere beløb, som køber skal betale når dette er relevant. F.eks. finansieret af A/B badeværelse, altan mv.


Overdragelsessum (ekskl. løsøre) Her angives den samlede overdragelsessum (købspris) for andelen:

Maksimalprisen - evt. nedslag + evt. tillagt beløb i fritekstfeltet = Overdragelsessum

Løsøre jf. Her anføres løsøre som køber kan tilkøbe udenfor købesummen, køber er ikke forpligtet til at tilkøbe løsøre jf. andelsboliglovens § 5, stk. 12. 

Samlet overdragelsessum (inkl. løsøre) Overdragelsessum + løsøre = samlet overdraglessum inkl. løsøre


Årsag til prisnedslag i forhold til maksimalprisen Her angives årsagen til hvorfor der er givet et prisnedslag i forhold til maksimalprisen, f.eks. løsøre 

Markedsværdi i forhold til området samt det lave segment købere hertil.

Kontantbehov



Under Kontantbehov skal du iht. Formidlingsbekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 14, gøre køber opmærksom på, at der vil være udgifter i forbindelse med handlen, herunder evt. udgifter til købers egne rådgivere, f.eks. juridiske rådgivere, byggesagkyndige, finansiering, bankgarantistillelse, foreningen/administrator, forudbetaling af boligafgift/depositum, adkomsterklæring, andel af vurderingshonorar, andel af el- og VVS – tjek mv.

Det er ikke et egentlig krav, at oplyse køber om købers kontantbehov ved købet, men alene et krav om, at køber skal gøres opmærksom på, at køber skal forvente, at der vil være udgifter til de ovennævnte forhold i forbindelse med handlen.


Du kan oprette et kontantbehov ved at klikke i feltet og herefter klikke på Opret øverst oppe i indtasteren.


Der skal være anført et beløb samt flueben i feltet Medtages, for at udgiften udskrives i salgsopstillingen, de oplagte valgmuligheder der er oprettet på forhånd kommer heller ikke ud hvis der ikke anført et beløb og flueben i medtages.

Da systemet selv udregner udgiften til kontantpris/udbetaling og tinglysningsafgift skal disse ikke oprettes under Kontantbehov. Systemet vil selv i udskriften af salgsopstillingen regne beløbene sammen.




Købers andel af berigtigelsesomkostninger, anslået: Her kan vælges ud fra hvad der er oprettet i registret omkring hvem der afholder beløbet, hvor stor en del osv. Såfremt der et beløb anført/medtages i Omk. til berigtigelse, anslået der skal medtages i kontantbehovet. Hvis det nedtonede  beløbsfelt ønskes åbnes Manuelt beløb (inkl. moms): Sættes der et flueben her i og en valgfri udgift til berigtigelse kan tastes til køber.


Der er ikke indeholdt følgende i kontantbehov ved køb: (udløser frase i salgsopstilling)  Her oplyses hvilke ydelser som, køber må forvente at skulle afholde udgifter til og som ikke er medtaget i beregningen. Disse ydelser er ikke prissat og indgår ikke i beregningen af kontantbehovet.

  • købers egne rådgivere, juridiske, finansielle og byggetekniske
  • udgifter til finansiering, herunder bankgarantistillelse mv.

Flueben til begge ovenstående udsagn udløser følgende frase i salgsopstillingen:

Køber gøres opmærksom på, at der i ovennævnte kontantbehov ved køb ikke er indeholdt udgifter til: købers egne rådgivere, herunder juridiske, finansielle og byggetekniske, tinglysning, herunder pantebreve, debitor/kreditorskifte mv.


Ved afsnittet Andet har du et fritekstfelt, hvor du evt. selv kan anføre en tekst vedr. kontantbehovet, du skal blot sætte et flueben i rubrikken Andet og din skriv selv tekst vil komme ud i salgsopstillingen.

Teknisk pris

Teknisk pris beregnes således:

Købspris + ((K2 x B1) x Z14)

Oplysninger fra Nøgleoplysningsskemaet:

  • Gæld minus omsætningsaktiver pr. andels-m² (Nøgleoplysningsskemaets pkt. K2)
  • Det samlede antal kvadratmeter for andelsboliger i foreningen (Nøgleoplysningsskemaets pkt. B1)
  • Andelsboligens fordelingstal for andelsværdien (Nøgleoplysningsskemaets pkt. Z14)
  • Købsprisen

Systemet er lavet således, at det er værdierne/oplysningerne fra nøgleoplysningsskemaet: pkt. K2, B1+B2 samt Z14 der skal indsættes. Herefter beregnes den tekniske pris automatisk i systemet.

Nøgleoplysningsskemaet skal bestilles med det samme andelsboligen tages til salg. Indtil det er returneret til mægler kan andelsboligen udbydes uden angivelse af den tekniske pris.

Følgende frase indsættes indtil nøgleoplysningsskemaet foreligger:

"Afventer andelsboligforeningens Nøgleoplysningsskema".

Oplysninger om andelsboligforeningen

Beskrivelse af andelsboligforening: Her angives en udførlig beskrivelse af andelsboligforeningen. F.eks. hvor mange bolig- og erhvervsenheder, der findes i foreningen, hvordan foreningens økonomi ser ud, hvilke fællesfaciliteter, der er, hvordan udenomsarealerne er, om foreningen afholder fællesarrangementer mv.


Er der besluttet større istandsættelsesarbejder: Ja/nej

Hvis ja, hvilke: Skriv selv felt - Det besluttede arbejde beskrives f.eks. kan på generelforsamlingen været vedtaget at facader/altaner skal renoveres.

Evt. finansiering af istandsættelsesarbejder: Skriv selv felt - Finansiering af arbejdet angives f.eks. sammensat ved at foreningen optager et lån, enten som del af en vedligeholdelsesplan eller en beslutning på et generelforsamlingsmøde.

Jf. bekendtgørelsen § 6, stk. 1, nr. 10 skal det oplyses i salgsopstilling, hvis der på en generalforsamling er besluttet større istandsættelsesarbejder og evt. finansiering heraf. 

Køber gøres opmærksom på, at disse arbejder kan have betydning for andelsboligens andelsværdi".


Venteliste: Skriv selv felt - her angives hvorvidt andelen skal tilbydes til personer fra venteliste med forkøbsret. I bekræftende fald anføres hvornår andelen skal tilbydes f.eks. ved indgåelse af formidlingsaftale og/eller indgåelse af købsaftale. Kravet kan fremgå af vedtægterne, være besluttet på en generalforsamling, eller ved anden beslutning i overensstemmelse i med love og vedtægter.

Er der oplysninger om fremleje: Ja/nej

Hvis ja, hvilke: Skriv selv felt - Her angives om det er tilladt af fremleje andelen. Hvis tilladelse til fremleje f.eks. kræver foreningens samtykke, oplyses dette.

Er der oplysninger om husdyr: Ja/nej

Hvis ja, hvilke: Skriv selv felt - Her angives, om det er tilladt at holde husdyr. Hvis der gælder særlige regler f.eks. foreningens godkendelse oplyses dette.

I afsnittet Maksimal belåning sættes der et flueben i rubrikken såfremt der, i vedtægterne for andelsboligforeningen er vedtaget regler om Maksimal belåning af andelsboligerne i foreningen.

Andelsboligforeningens lån i ejendommen

Andelsboligforeningens lån Jf. bekendtgørelsen § 31, stk. 1, nr. 9 skal der oplyses om foreningens lån og finansielle aftaler (f.eks. renteswaps), herunder type, restgæld, hvorvidt der afdrages på gælden, påbegyndelse af afdrag, næste rentetilpasning samt restløbetid i år.

Herudover skal det iht. bekendtgørelsen § 31, stk. 1, nr. 6 oplyses om andelshaverens hæftelse for foreningens gæld, dvs. om den enkelte andelshaver hæfter for mere end det der er betalt for andelen, herunder om der hæftes personligt pro rata eller solidarisk.

Oplysningerne om foreningens lån fremgår, som udgangspunkt, af regnskabet og nøgleoplysningsskemaet.





Andelsforeningen har ingen lån: Sæt flueben i rubrikken såfremt foreningen ingen lån har (ikke engang en kassekredit el.lign.).

Øvrige oplysninger om andelsboligforeningens -  Skriv selv felt - Andre relevante oplysninger fra regnskab eller nøgleoplysningsskema sættes ind.

ndsættes følgende tekst "Foreningen har ingen lån."

Skulle der f.eks. være flere lån i foreningen end der er plads til, anføres resten af lånene her.








Foreningens lån: Der oplyses om långiver, hvem der har ydet lånet f.eks. Danske Bank, Nykredit, Nordea mv.

Hvilken låntype så som kontantlån, banklån, obligationslån, rentetilpasningslån mv.

Næste rentetilpasning fremkommer kun hvis der sættes flueben i Rentetilpasningslån.

Lånets Restgæld oplyses. Kendes både obligationsrestgælden og kontantlånsrestgælden, oplyses obligationsrestgælden i dette felt og kontantlånsrestgælden indsættes under Vilkår.

Der anføres udløb for lånet. Der anføres enten datoen for udløb eller restløbetiden.

Hvis lånet er med afdragsfrihed oplyses "Ja, indtil (årstal for hvornår afdragsfriheden ophører angives)".

Hvis lånet ikke er afdragsfrit eller oplysningen ikke kendes, angives "Nej/Uoplyst".

Personlig hæftelse: Det oplyses, hvilken hæftelsesform der er på lånet: Solidarisk - Pro rata - Ingen eller ej oplyst.

Vilkår vedr. lånet oplyses her. Hvis lånet f.eks. er variabelt forrentet, anføres den p.t. aktuelle rente f.eks. "Rente p.t. x,xx", og under "Rente" anføres "variabel".

Related content

Salgsopstilling
Salgsopstilling
More like this
Købsaftalegrundlag
Købsaftalegrundlag
More like this
Indtasterne
Indtasterne
More like this
Formidlingsaftale og salgsbudget
Formidlingsaftale og salgsbudget
More like this
Annoncering
Annoncering
More like this
Købsaftale og salgsprovenu
Købsaftale og salgsprovenu
More like this